DEVET RAZLOGA ZAŠTO NE POSTIŽETE VRHUNAC: Kad se igra među čaršavima ne završi najbolje

Iako cilj seksa ne mora uvek da bude orgazam, to je svakako najbolji način da završite igru među čaršavima. Tada se luči oksitocin, takozvani hormon sreće, koji daje posebnu draž celoj igri.

Međutim, ne mogu svi da postignu vrhunac, a sudeći prema istraživanju koje je proveo Superdrug Online Doctor, postoji 9 specifičnih razloga zašto.

Rasteretite um

Razmišljanje o neseksualnim stvarima prvo je na listi, a kao razlog nepostizanja vrhunca navodi ga 16,7 odsto muškaraca i 16,1 odsto žena. Ako vas tokom seksa stalno nešto ometa, to bi mogao da bude znak da treba da razgovarate o onome što vas muči.

Spor tempo

Spori i senzualni seks može da bude i te kako vruć. Ali za 15,3 odsto muškaraca i 16,7 odsto žena ta tehnika, smatraju, stoji na putu do vrhunca. Ako vas iritira nedostatak brzine, postoji lagano rešenje - jednostavno zgrabite partnera/partnerku i ubrzajte stvari.

Pauza tokom seksa

Bez obzira na to o kom razlogu je reč (voda, cigarete, toalet...), to bi mogao da bude razlog zbog kojeg ne postižete vrhunac. Prema ispitivanju, 13,9 odsto muškaraca i 16,7 odsto žena pravljenje pauze navelo je kao razlog za svoj nedostatak orgazma.

Masturbiranje

Jeste dobro voditi računa o sebi, ali ako masturbirate neposredno pre susreta s partnerom ili partnerkom, velika je šansa da ćete teže dostići vrhunac. S tim se saglasilo 10 odsto muškaraca i 4,7 odsto žena.

Stavljanje kondoma

Određeni broj muškaraca (7,8 odsto) i žena (3,1 odsto) otkrilo je da ih stavljanje kondoma tokom seksa sprečava u postizanju vrhunca.

Alkohol

Iako alkohol ponekad može da bude razlog zbog kog muškarci ne mogu da postignu erekciju, pijenje zapravo utiče na oba pola. Alkohol otupljuje čula, zbog čega ima smisla što četiri odsto muškaraca i 4,7 odsto žena kaže da im je teže da postignu orgazam kad piju.

Seks ne traje dovoljno dugo

Rezultati istraživanja pokazali su da postoji razlika između polova u mišljenju koliko bi seks trebalo da traje. Žene u proseku žele da traje 19,3 minuta (od predigre do orgazma), ali njihov partner želi da traje prosečno 9,9 minuta.

Izbor seks poze

Gotovo polovina ispitanih žena (48 odsto) i trećina muškaraca istaklo je da im je lakše da postignu vrhunac u misionarskoj pozi, s obzirom na to da su otkrili da im seks u toj pozi traje duže nego u drugim pozama. Isto tako, između 16 i 18 odsto oba pola preferira "dogi stajl". Imajte na umu da je ovo je veoma individualno i najbolji način da saznate koji vas položaj najviše stimuliše jeste da - isprobate.

Nedovoljno maženja

Maženje stvara intimu, ali i poverenje. To može da olakša prepuštanje seksu, čime je lakše i postići orgazam. Isto tako, čak 80 odsto ispitanih žena i 75 odsto muškaraca rekli su da im maženje nakon seksa pruža veće seksualno zadovoljstvo.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još