Usvojena odluka o popunjavanju skupštinskih odbora

BEOGRAD, 1. oktobra 2010. (Beta) – Poslanici Skupštini Srbije usvojili su u četvrtak uveče odluku o popunjavanju skupštinskih odbora sa manje od 17 članova čime je završena vanredna sednica parlamenta.

Nove članove dobila su 23 odbora, a među njima i Administrativni odbor, koji sada umesto 15 ima 17 članova. Novi članovi tog odbora su Moma Čolaković iz Partije ujedinjenih penzionera i Nataša Vučković iz Demokratske stranke.

Predstavnici Demokratske stranke Srbije tokom zasedanja ocenili su da je cilj odluke o proširenju administrativnog odbora da se mandat nekadašnjeg poslanika DŠ-a Dragana Šormaza ne vrati toj partiji.

Opozicija je kritikovala i odluku da u tom odboru većinu od 10 članova imaju partije vladajuće koalicije. Predsednica poslaničke grupe za Evropsku Srbiju Nada Kolundžija demantovala je takve navode. “Ako neko misli da je nasilje da stranke koje su dobile većinu na izborima tu većinu iskažu u skupštinskim odborima, onda on ne zna šta je pojam demokratije”, istakla je Kolundžija.