Kolektivni ugovor i veće plate za policiju

BEOGRAD, 1. oktobra 2010. (Beta) – Plate pripadnika MUP-a biće “vrlo brzo” povećane jer je Vlada usvojila zaključak na osnovu koga će to biti omogućeno, iako su u skladu sa dogovorom sa MMF-om plate u javnom sektoru zamrznute do januara iduće godine, pišu “Novosti”.

List prenosi da je vlada usvojila takav zaključak na sednici u četvrtak, na predlog zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

U saopštenju izdatom posle sednice vlade nisu pominjane plate u policiji, već je samo saopšteno da je vlada usvojila izmene Zakona o obaveznom osiguranju, odluku o ukidanju obaveznog vojnog roka, uredbu o proizvodnji mleka i Uredbu o određivanju poslova bezbednosne zaštite.

Nezavisni sindikat policije saopštio je, međutim, da je vlada usvojila zaključak u vezi sa zaključivanjem dopune posebnog kolektivnog ugovora za državne organe koji bi se odnosio na policijske službenike. Time je, kako je saopšteno, Vlada dala Ministarstvu unutrašnjih poslova “zeleno svetlo” za okončanje i potpisivanje kolektivnog ugovora.