Uredba o mleku neće pomoći

BEOGRAD, 1. oktobra 2010. (Beta) - Predstavnica Konzorcijuma proizvođača sirovog mleka Sanja Bugarski ocenila je u petak da Srbiji neće pomoći nikakve uredbe o mleku, jer se ne proizvode dovoljne količine mleka.

"Mleka nema dovoljno, jer je primarni proizvođač uništen", kazala je Bugarski agenciji Beta. Bugarski je dodala da joj je nejasno kako vlada može neku privatnu kompaniju da uceni šta će ona i da li će da proizvodi.

Bugarski je kazala da oni pokušavaju mesecima da objasne da mleka nema zato što neće niko da ga plati, da proizvođači nisu plaćeni dovoljno za svoju proizvodnju i da ne mogu stoku da drže gladnu.

Da Uredba Vlade Srbije ne rešava pitanje ukupne nestašice , smatra i generalni direktor kompanije "Imlek" Slobodan Petrović. "Ukupno, mleka nema dovoljno. Ako vi sada napravite dovoljne količine jednog proizvoda, nestaće drugog. Na primer, na policama će nestati jogurta, sireva... A biće problema, jer neki nisu osposobljeni tehnički da proizvode pasterizovano mleko", rekao je Petrović.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.