Novi kolektivni ugovor za policiju

BEOGRAD, 1. oktobra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da će, na osnovu odluke koju je donela Vlada, policijski službenici moći da dobiju određene novčane naknade, ali je izbegao da direktno odgovori da li će im biti povećane plate uprkos dogovoru sa MMF-om.

Dačić je izjavio agenciji Beta da je Vlada u četvrtak donela odluku da se počnu pregovori o izuzimanju policijskih službenika iz opšteg kolektivnog ugovora.

To je, prema rečima ministra, pokušaj da se dođe do pravednijeg kolektivnog ugovora koji bi poštovao specifičnost profesije, a pregovaranje sa sindikatima trebalo bi da bude završeno "u narednim nedeljama".

Na pitanje da li to znači da će policajcima biti odmrznute plate, Dačić je rekao da nije samo povećanje plata tema pregovora. "Radi se o generalnom odnosu prema policajcima. Policajci rade prekovremeno, rade noću, za praznike, a nije im plaćeno. Oni nemaju dnevnice za neke događaje dok drugim službenici imaju. To treba da se ispravi", rekao je Dačić.

Pogledajte još