Pink u Sloveniji - Mitrović u službi prijateljstva

Prijemom u Gradskom domu i velikim koncertom na Prešernovom trgu u Ljubljani, kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, obeležen je početak rada televizije Pink u Sloveniji i, istovremeno, početak rada kompanije Pink Media Group na tržištu Evropske unije. Spektakularnim ponoćnim vatrometom 29. septembra označen je početak rada Pink Si, kada su na bini na Prešernovom trgu u centru Ljubljane zagrljeni pevali vlasnik Pinka Željko Mitrović, Lepa Brena, Jelena Karleuša i Željko Joksimović.

Televizija Pink Si ima nacionalnu pokrivenost u Sloveniju i program emituje u digitalnom formatu.

Za goste iz Beograda organizovan je specijalni čarter let Jatovim Boingom 737, u kojem su bile neke od najvećih zvezda folk i pop muzike za koje se godina unazad piše da su u sukobu. Najupadljivije je bilo prisustvo "ljutih rivalki" Jelene Karleuše i Seke Aleksić.

Za goste iz Beograda i slovenačke domaćine organizovan je prijem u Gradskoj kući, ispred koje je postavljen tepih pink boje, uz koji su stajali Karleušini, Brenini i Sekini fanovi.

Prijemu su prisustvovali potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Mitrović je poručio da Pink Si neće biti samo komercijalna televizija, već da će, zajedno sa drugim televizijama koje je Pink napravio na prostoru bivše Jugoslavije, biti u službi prijateljstva i solidarnosti.

Mitrović je naglasio da je televizija Pink Si "podignuta" za 27 dana, dok je uobičajeno vreme za taj posao od osam do
14 meseci.

Prijemu i koncertu koji je usledio prisustvovali su i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, biznismen Milorad Kostić, pevači Aca Lukas, Toni Cetinski i brojne ličnosti javnog života Beograda i Ljubljane. Mladi su ispred bine čekali da se fotografišu sa Brenom, Karleušom i Sekom.

Koncert je otvoren nastupom zanimljivog slovenačkog sastava Perpetuum Jazzile, hora koji izvodi džez i pop muziku.

Mitrović je na koncertu uručio donaciju od 70.000 evra vrtićima koji su pretpeli štetu u nedavnim poplavama.

Publika je potom uživala u nastupu sjajne hrvatske pevačice Nine Bardić, koja je u plavo-ljubičastoj haljini sa otvorenim leđima otpevala neke od svojih najvećih hitova, među kojima su "Takvi kao ti", "Čarobno jutro", "Dodiri od stakla"...

Otvaranje slovenačkog Pinka uveličao je i Manjifiko, poznat po hitu "Hir aj kam, hir aj go", posle kojeg je nastupila je i glumačka trupa "Kursadžije", koja će uskoro dobiti i slovenačku verziju.

Goste i gledaoce Pinka iz publike je pozdravila i Seka Aleksić koja je otpevala refren svoje pesme "Iskoristi moje mane" i najavila veliki koncert u Ljubljani.

Kao zvezda večeri nastupio je Željko Joksimović, dočekan ovacijama ženskog dela publike, koji je otpevao svoje najveće hitove "Libero", "Devojka", "Crnokosa"...On je pesmu "Žena za sva vremena" posvetio svojoj devojci Jovani Janković, voditeljki jutarnjeg programa Televizije Pink.

Kao iznenađenje večeri, 15 minuta pre ponoći na bini se, dočakana ovacijama, pojavila Lepa Brena i otpevala "Uđi slobodno" i "Hajde da se volimo".

Veliki hit iz osamdesetih "Miki, Mićo" prekinuo je Mitrović, uz izvinjenje publici, jer je program morao da se završi u ponoć, uz veliki vatromet.

Brena je potom uz pomoć Karleuše, koju je Mitrović pozvao na binu, otpevala pesmu "Ja nemam drugi dom" čime je, uz vatromet, zvanično počeo rad televizije Pink Si.

Za VIP zvanice potom je usledila žurka u klubu Top, na vrhu jedne od ljubljanskih zgrada u centru grada koja je trajala do ranih jutarnjih časova.

LJUBLJANA, 01. oktobar 2010.
(FoNet)

Pogledajte još