Liga šampiona nije alibi protiv Vojvodine

BEOGRAD, 2. oktobra 2010. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da njegova ekipa mora da se navikne na ritam igranja dve utakmice nedeljno i da to ne sme da joj posluži kao alibi pred derbi sa Vojvodinom u sedmom kolu Super lige.

"Uvek se govori kako je utakmica pre ili posle Lige šampiona teška. Ali to su stereotipi. Moramo da se naviknemo na taj ritam. Naravno da je drugačije, ali to nije alibi", rekao je Stanojević pred sutrašnje gostovanje u Novom Sadu, pet dana posle meča sa Arsenalom u Ligi šampiona.

Stanojević je istakao da je njegova ekipa u domaćem prvenstvu uvek favorit, odnosno da uvek "vodi sa 1:0", ali da će to morati i da dokaže na terenu protiv trećeplasiranog tima na tabeli srpskog šampionata.

"I Vojvodina i Partizan su pod imperativom pobede. Mi smo i pod većim pritiskom, jer se od nas očekuje da budemo šampioni, a Vojvodina se nada da će biti šampion. Ogromna je to razlika", kazao je.

Duel sa Vojvodinom, ipak, Stanojević je opisao kao najveći izazov za njegov tim na domaćoj sceni u ovoj sezoni. Teže mu je bilo, kako je rekao, samo prošle sezone u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom koji je odlučivao o tituli.

"Ništa ne može da se poredi sa tom utakmicom protiv Zvezde, ali ovo jeste najteži domaći ispit za nas u ovoj sezoni. Vojvodina ima dosta brze napadače, dobru transformaciju, disciplinovani su, igraju takmičarski, malo golova primaju. Nekad teško stvaraju šanse, ali je i teško razviti igru protiv njih", ocenio je Stanojević.

Dodatan problem za crno-bele su kadrovske prirode, pošto Stanojević neće moći da računa na kapitena Mladena Krstajića, napadača Pjera Boju i Aleksandra Miljkovića. Almami Moreira obavestio je trenera da je zdravstverno potpuno spreman za povratak u ekipu.

Pogledajte još