Hrustanovićeva primila taksiste

Predstavnike beogradskih taksista koji čekaju na dozvole za rad, primila je juče popodne zamenica gradonačelnika Radmila Hrustanović u Starom dvoru, izjavio je Tanjugu sekretar Udruženja neregistrovanih i registrovanih taksista Srbije Milorad Milutinović. On je rekao da je Hrustanovićeva primila predsednika udruženja Predraga Pezerovića i predsednika Skupštine Mihajla Čubranovića koji će joj predati zahteve tog udruženja. 
„Osnovni zahtevi su poštovanje odluke Ustavnog suda Srbije i smene Hrustanovićeve i sekretara za gradsku upravu Jasmine Brajović, zbog sramotne retroaktivne primene podzakonskih akata, rekao je Pezezović. Milutinović je izjavio da su se taksisti, kao i prekjuče, okupili na Topčiderskoj zvezdi i da čekaju informacije o ishodu pregovora. Posle toga će biti doneta odluka o ranije najavljenoj protestnoj vožnji do Trga Nikole Pašiće i Gradske skupštine. Protesti bi, ukoliko ne bude postignut dogovor, bili nastavljeni do 5. oktobra, za kada je najavljen masovniji skup.
Gradske vlasti žele da primene Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju, izmenjen 24. oktobra 2005. godine, čime je usvojen predlog da grad može ograničiti broj taksista. Svi koji čekaju na dozvole za rad bili su i pre toga prijavljeni, a još 29. oktobra 2005, Ustavni sud je osporio odluku gradskih vlasti o retroaktivnoj primeni zakona, navode taksisti. Dozvolu za obavljanje taksi delatnosti čeka oko 700 kandidata, od toga 383 već ima pravosnažne sudske odluke za taksiranje, dok su preostali u različitim fazama sudskih sporova. Taksisti su juče održali prvu protestnu vožnju sa Topčiderskog brda od 12.30 časova i od 14.30 do 16.30 sati blokirali dve trake saobraćajnice od Terazija do Ulice kneza Miloša u smeru od Trga Nikole Pašića, čekajući da ih neko od gradskih vlasti primi.(„Pregled“)

Pogledajte još