BRINE O ALEKSEJEVOJ BUDUĆNOSTI: Darko iskreširao ogromnu svotu novca za čuvanje matičnih ćelija sina!

Darko Lazić nedavno je po drugi put postao otac, ovoga puta sa nevenčanom suprugom Marinom Gagić sa kojom je dobio sina Alekseja. Njih dvoje doneli su odluku o zamrzavanju matičnih ćelija svog mezimca, a za to su izdvojili ogromnu svotu novca.

S obzirom na to da u Srbiji ne postoji ni javna ni privatna banka za čuvanje matičnih ćelija iz pupčanika, Darko je odlučio da banka matičnih ćelija njegovog sina bude u Švajcarskoj. On je za ovaj proces iskeširao 10.000 evra.

- Otkako je saznao da mu je još uvek nezvanična supruga ostala u drugom stanju, a to je bilo mesec dana nakon što je Darko doživeo tešku saobraćajnu nesreću, pevač je pored svog zdravstvenog stanja vodio računa i o budućnosti svog sina. Borio se da stane na noge, a pored problema koje je imao zbog teške saobraćajne nesreće koju je proživeo, najvažnije mu je bilo da obezbedi univerzalni potencijalni lek za dete - priča dobro obavešten izvor.

On kaže da je preko prijatelja stupio u kontakt s bolnicom koja je jedna od najboljih u Švajcarskoj za čuvanje matičnih ćelija.

- Darko je već prošao kroz taj proces kada mu se rodila ćerka Lorena, ali se i pored toga, on se do detalja raspitao o lečenju koja važi za terapiju budućnosti. Marina i Darko sjajno funkcionišu i odmah su se odlučili za jednu od najboljih bolnica u Cirihu. Nekoliko meseci pred porođaj su potpisali ugovor sa tom bankom, a nakon porođaja je taj proces i završen, pa su oboje mirni i spokojni i uživaju sa naslednikom - završava izvor.

Inače, u našoj zemlji se poslednjih godina gotovo sve zvezde odlučuju na zamrzavanje matičnih ćelija, pa samim tim Darko nije jedina javna ličnost u Srbiji koja je rešila da se ovim putem osigura svoje dete od bolesti. Glumac Nikola Kojo je u dogovoru sa suprugom takođe zamrznuo matične ćelije svojih bliznakinja, kao i njegove kolege Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković. Pevačice Seka Aleksić, Ivana Selakov Tijana Dapčević, Jelena Kostov, Mia Borisavljević, Nikolina Kovač su postupile na isti način.

Postupak čuvanja matičnih ćelija, inače, košta od 3.000 do 20.000 evra, u zavisnosti u kojoj se zemlji nalaze. Potencijal lečenja uz pomoć matičnih ćelija iz pupčanika se povećava iz dana u dan, a do sada se leči preko 80 različitih bolesti. Na ovaj način obezbeđuje se, između ostalog, lek za leukemiju, kancer, nasledne anemije, pa i metaboličke poremećaje.

Izvor: Kurir.rs
Foto: new_me911/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.