Neće biti lako protiv Argentine

FIRENCA/BEOGRAD, 3. oktobra 2010. (Beta) - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da njegova ekipa neće imati lak zadatak da pobedi Argentinu u utakmici treće faze na Svetskom prvenstvu u Italiji.

"Argentina je jedno od najprijatnijih iznenađenja ovog šampionata. Igraju brzo i agresivno i potpuno su druga ekipa u odnosu na onu koju smo pobedili u Svetskoj ligi u julu. Nemamo lak zadatak. Mladi su, nikoga ne poštuju i to im je prednost", rekao je Kolaković.

Srbija posle Argentine igra sa Rusijom, a mora da osvoji prvo mesto u grupi ako želi da se plasira u polufinale.

"Rusija je želela da igra sa nama i imaće to zadovoljstvo. Naš cilj je polufinale, a put dotle vodi preko pobeda nad Argentinom i Rusijom", kazao je Kolaković.

Primač Bojan Janić rekao je da svi u timu razmišljaju samo o Argentini i da igrači neće potceniti rivala.

"Lako smo ih pobedili u jedinoj utakmici koju smo sa njima igrali ove godine, ali oni su sada mnogo bolji. Nećemo ih neozbiljno shvatiti, jer eventualni poraz može mnogo da nas košta. Spremićemo se dobro, najozbiljnije moguće prilazimo utakmici", rekao je Janić.

Bloker Dragan Stanković rekao je da je ekipa ponovo mirna posle pobeda nad Kubom i Meksikom u drugoj fazi.

"Vratili smo sada psihološki mir i atmosferu. Argentina je skoro ista ekipa kao ona iz Svetske lige, ali sada igra mnogo bolje. Tamo su izgubili sve, a ovde su došli do treće faze, koja ne prašta greške. Ako izgubimo jednu utakmicu, daleko smo od polufinala", rekao je Stanković.

"Od naše igre sve zavisi, nadam se da ćemo zadržati nivo igre iz druge faze, a malo i popraviti neke stvari, pošto nas čekaju teške utakmice", dodao je bloker Srbije.

Utakmica protiv Argentine igra se u ponedeljak od 17.00.

Pogledajte još