Za ponedeljak, 4. oktobar 2010.

BEOGRAD, 4. oktobra 2010. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama danas su najveću pažnju posvetili ustoličenju patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji.

ALO - O Ustolicenju patrijarha Irineja list piše pod naslovom "Patrijarh plakao, Srbe kamenovali!!!".

BLIC - "Suze radosti i seta na ustoličenju patrijarha", list piše da je predsednik Srbije Boris Tadić poklonio patrijarhu Irineju insignije i apostolski štap. "Sreten Karić ostaje bez devet hektara zemlje i 'ferarija'", o tome da je zahtev za oduzimanje podnet i protiv Karićevih sinova.

VEČERNJE NOVOSTI - "Duša duše srpskog naroda", naslov je teksta o ustoličenju patrijarha Irineja. "Dodik na četiri fronta", o izborima u Bosni i Hercegovini.

DANAS - "Apel svetu da se ne ogreši o Kosovo", o svečanom ustoličenju patrijarha Irineja. "Vlada ne kontroliše parlament", za list govori predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović. "Dijalog neuspešan bez međunarodnog prisustva", kaže državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

KURIR - O ustoličenju patrijarha "Irinej na tronu!". "Žandarmi spasli dete!", o potrazi za dvogodišnjim detetom u okolini Požarevca.

POLITIKA - "Ustoličen njegova svetost patrijarh srpski Irinej", o ustoličenju patrijarha. "Kfor tiho odlazi", list piše da niko ne sme previše glasno da utvrđuje datume odlaska svojih vojnika sa Kosova, ali da svi to potajno žele.

PRAVDA - O ustoličenju patrijarha - "Ustoličen patrijarh srpski Irinej". "Malovićka i Čiplić na 'ledu'". list piše o promeni kadrova u Demokratskoj stranci.

PREŠ - "Ne grešite dušu, ne otimajte nam Kosovo!", o apelu patrijarha Irineja posle ustoličenja. "Zašto nam još nije osvanuo 6. oktobar", istražuje list. "Dodik opet ubedljivo pobedio!", o izborima u Bosni i Hercegovini.

PRIVREDNI PREGLED - "Ustoličen patrijarh srpski Irinej", o usotličenju u Pećkoj patrijaršiji. "Ima li leka za inflacioni virus", istražuje list.

Pogledajte još