Runi: Patim, i ja sam ljudsko biće

LONDON, 3. oktobra 2010. (Beta-AP) - Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da je povređen i da je "samo ljudsko biće" u svom prvom komentaru o navodnoj seksualnoj aferi, odnosno pošto je optužen da je prevario svoju trudnu ženu sa prostitutkom.

Runi je imao velikih problema da zaigra u svom stilu u postavi Junajteda od kada su se prošlog meseca u medijima pojavili navodi o njegovom neverstvu. Ove sezone nije postigao gol iz igre u prvenstvu.

On nije želeo jasno da kaže da je afera uticala na njegovu formu, pošto nije jasno odgovorio na pitanje o tome.

"Ne mogu da kažem da je uticala, ali ne mogu da kažem ni da nije, pošto je jasno da je ovo težak period. Samo treba da se vratim ono što najbolje radim i da igram fudbal kako umem", rekao je Runi.

"Ja sam samo ljudsko biće, i patim, ali moram da preguram ovo i vratim se onakvom igranju kakvom znam da mogu, i siguran sam da će se posle toga sve srediti", kazao je centarfor Mančestera.

Kada su se navodi prvi put pojavili, trener Junajteda Aleks Ferguson izostavio je napadača iz utakmice sa Evertonom, navodeći da štiti svog igrača od maltretiranja navijača u svom bivšem klubu.

Ferguson je zbog povrede članka izostavio igrača iz utakmice Lige šampiona u sredu, kao i jučerašnje prvenstvene sa Sanderlendom (0:0), iako je Runi rekao da je "100 odsto" spreman da igra za Englesku 12. oktobra.

"Jasno je da ste okruženi ljudima koji žele da pomognu i žele da vi radite dobre stvari. Ali, na kraju krajeva, sve se svodi na vas same", rekao je Runi.

Selektor Engleske Fabio Kapelo nije imao dileme da uključi Runija u sastav za utakmicu protiv Crne Gore 12. oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Mislim da je u ovom trenutku bolje kada se igra, jer ste tako koncentrisani na utakmicu i trening. Na neke ti problemi utiču na treningu, na neke ne, jer su u stanju da razdvoje te dve stvari i bolje se bore. Sećam se da sam imao igrače sa tim problemima pa smo pobeđivali", rekao je Kapelo.

Nekadašnjem treneru Milana, Rome i Real Madrida ovakve stvari nisu ništa novo.

"Imali smo pre ovakve stvari svake godine, u Italiji, Španiji, svuda u svetu. To su mladi ljudi, mladi muškarci sa mnogo para. Mnogo novca nekada može da bude problem, pozitivni problem", rekao je Kapelo.

Pogledajte još