EFEKAT AFRODIZIJAKA: Konzumiranje nekoliko voćki učiniće da vaš seksualni život bude sjajan

Želiš novi polet u svom ljubavnom životu? Onda uz predigru pojedi s partnerom činiju ovih namirnica.

Mnogi vitamini koje sadrži voće deluju na libido i poboljšavaju seks. Naravno da još mnogo faktora utiče na naš seksualni život. Zna se tako da za žene seks s godinama postaje sve bolji, ali ako želite dodatnu "pomoć", ovo voće ima afrodizijački efekat:

Jagode

Stvari koje sadrže jagode deluju na strast u krevetu. Razlog tome su velike količine vitamina C i cinka koje jačaju libido. Osim što su jagode dobre za ljubavni život, štite i od spontanog pobačaja.

Citrusni plodovi

Konzumacijom pomorandži, limuna ili grejpfruta prvenstveno će profitirati muškarci. Citrusni plodovi bogati su vitaminom C i poboljšavaju kvalitet sperme.

Smokve

Ovo voće je jedan od najpoznatijih afrodizijaka. Smokve sadrže supstance koje su dobre za zdravlje srca, zasićuju, a ne izazivaju nadutost. Osim toga, sadrže i dosta vitalizirajućih sastojaka (na primer fosfor).

Nar

Ovo nije bez razloga bilo omiljeno voće boginje ljubavi Afrodite. To voće je simbol strastvenosti i plodnosti. Već iz tog razloga isplati se jesti ukusne bobice. Nar sadrži estron, koji pozitivno deluje na libido.

Banane

Supstance koje sadrži ovo voće deluju pozitivno na seksualne hormone muškarca. Osim toga, banane sadrže mnogo magnezijuma, koji stimuliše prostatu.

Izvor: Cosmopolitan/Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još