Ljudski faktor uzrok nesreće u Bugarskoj

BEOGRAD, 4. oktobra 2010. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjih izjavio je u ponedeljak da je očigledno da je ljudski faktor uzrok jutrošnje železničke nesreće u Bugarskoj.

"Na žalost, nesreće se dešavaju. Posebno je tužno što je uzrok nesreće ljudski faktor", kazao je Mrkonjić novinarima prilikom promocije voza koji će saobraćati u okviru novog zajedničkog preduzeća Srbije, Hrvatske i Slovenije "Kargo 10".

Kako je naveo, informacije koje je dobio govore da su povređene dve osobe iz Srbije.

Mrkonjić je rekao da je njegovo ministarstvo već ponudilo pomoć i da će u narednim satima stučnjaci iz Srbije biti na licu mesta i pomoći da se saniraju posledice nesreće.

Železnice Srbije su saopštile da je u sudaru međunarodnog voza koji sabraća na relaciji Beograd-Sofija i bugarskog službenog voza, jutos u 6.30, povređeno 15 putnika.

Teže su stradali bugarski šef stanice u Dimitrovgradu i mašinovođe bugarskog službenog voza, ali nisu životno ugroženi. U saopštenju srpskih železnica navodi se da još nema zvaničnih informacija da li među povređenima ima srpskih državljana. Železnički saobraćaj između Srbije i Bugarske trenutno je u prekidu.

Pogledajte još