Frižider pomaže prilikom mršavljenja

Napunjeni frižider je u stvari neprijatelj prilikom mršavljenja. Bečki profesor Hademar Bankhofer otkriva zajednički program mršavljenja uz pomoć frižidera. Naime, od presudnog značaja je čime ga punite. 

Bankhofer ima šašavu i jednostavnu ideju kako da dva puta razmislite pre nego posegnete za čokoladom. Trik je da na vrata frižidera zalepite sliku na kojoj ste posebno debeli, a pored nje još jednu iz mršavih dana. One će vas svaki put kad dođete do frižidera podsetiti rečenicom: „Odluči kako želiš ubuduće da izgledaš!“ 

Sledeći korak je da iz frižidera izbacite sve namirnice koje goje. Na primer, duboko smrznutu picu, jer ona sadrži mnogo skrivenih masti, često i veštačke arome od kojih dobijate još veći apetit. Pomfrit u rerni ima samo oko polovinu masti od onog koji se prži u ulju, ali ipak sadrži dovoljno masti da biste se ugojili. I masne vrste sireva, poput kamambera i gorgonzole, nemaju šta da traže u frižideru onih koji žele da ostanu i postanu vitki, jer 100 grama ima 120 kilokalorija. Kečap sme da se nađe u frižideru samo onda ako je bez šećera ili barem sa malo šećera, pošto se u jednoj flaši klasičnog kečapa nalazi do 45 kocki šećera. Osvežavajući napici poput ledenog čaja ili bezalkoholnih pića imaju velike količine šećera. 

Nakon što ispraznite frižider od svih kalorijskih bombi, napunite ga zdravom hranom poput krastavčića ili šargarepa. Njih bi trebalo da grickate uvek kad ste gladni između obroka ili hoćete da grickate dok gledate televiziju, objašnjava bečki zdravstveni stručnjak. Od mesa kupite nemasno meso poput piletine ili ćuretine bez kožice, jer time unosite dragocene belančevine uz malo masti. Dragocene omega-3-masne kiseline i lako svarljivu mast sadrže losos, skuša i druge morske ribe. Pregrada za povrće može da bude prepuna. To je odlična hrana za mršavljenje, ima važne balastne materije, vitamine, minerale, elemente u tragovima i bioaktivne supstance i skoro da nema kalorije. Od osvežavajućih napitaka u frižideru bi trebalo da se nađu nezaslađeni biljni čajevi i mineralna voda. 

Compress

Pogledajte još