Za utorak, 5. oktobar 2010.

BEOGRAD, 5. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi danas na naslovnim stranama najviše pažnje posvećuju obeležavanju desetogodišnjice petooktobarskih demonstracija, nakon kojih je sa vlasti svrgnut Slobodan Milošević.

BLIC - Povodom godišnjice petoktobarskih promena "Srbija je mogla tri puta više". Intervju s ministrom prosvete Žarkom Obradovićem: "Fakultetima preče pare od studenata".

DANAS - U posebnom odeljku "5. oktobar 10 godina" list piše o neobjavljenim pismima Zorana Đinđića svetskim zvaničnicima. Aktuelne tema su i pregovori Srbije i Kosova "Priština hoće da odloži pregovore". Razgovor s pobednikom predsedničkih izbora u Republici Srpskoj Miloradom Dodikom: "BiH će biti ili savez republika ili je neće biti".

VEČERNJE NOVOSTI - O ekonomskim temama" "Država umereno zadužena". O predstojećoj sezoni gripa: "Stigla uvozna vakcina". Intervju s predsednikom Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem: "Koalicija DS i SNS bila bi pogubna".

POLITIKA - O izborima u Bosni i Hercegovini list piše pod naslovom "Ubedljiv poraz Harisa Silajdžića nagoveštaj želje za kompromisom". Povodom godišnjice petooktobarskih promena u Srbiji: "5. oktobar: šta je je obećano, a šta je učinjeno".

bom/dar

Pogledajte još