Zekstrini jesenji modeli

Prva samostalna revija modne kuće Zekstra, okupila je mnoge modne sladokusce, koji su užurbano prelazili preko crvenog tepiha ne bi li našli što bolje mesto u prvom redu.

Prisutni su imali priliku da vide revije tri Zekstrina kreatora. Ženska kolekcija koju potpisuje Zoran Stanić, inspirisana je modnom estetikom 60-tih i 80-tih godina. Naglašen je ženstven i romantičan izgled, a modeli prate aktuelni trend za ovu sezonu. Modeli su A i O forme, a od boja prednjače siva, srebrna i zlatna, dok su mrežaste čarape ponovo hit.

Za mušku kolekciju za jesen/zimu 07/08 pobrinula se Slavica Petrović, koja je ekskluzivnim odelima, jaknama, mantilima i košuljama dodala štrikane kape i šaleve, koje podsećanju na one koje nam je baka nekad ručno radila. Odela su moderno dizajnirana, jednobojna i prugasta, užeg su kroja sa špic ili klasičnim reverom. Kolekciju prati i trikotaža u vidu rolke i džempera, a boje su crna, teget, braon i siva.

Poslednja revija u nizu pod nazivom "Red Carpet", Saše Vidića, izazvala je najviše aplauza. Modeli su lakovani, što će po svemu sudeći i biti hit ove sezone. Kolekcija je inspirisana 80-tim godinama, sa uticajem londonske mode. Od boja je najviše zastupljena srebrna sa detaljima ljubičaste, a cela kolekcija odiše seksepilom što je prepoznatljivo za Vidića. Revije uglavnom organizuje u neobičnim prostorima metro stanica, zoo vrta, ledene dvorane... pa i ne čudi što je ova bila na sred teniskog terena.

Podršku svom ličnom stilisti Saši Vidiću dala je Svetlana Ceca Ražnatović, koja je iskoristila priliku da izabere nove modele za neki od predstojećih nastupa. U reviji su uživali i Olja Ivanjicki, Ivan Bekjarev, Sandra Perović, Ašok Murti, Predrag Bubalo sa suprugom, Neven Bošković.......

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još