Forlan želi da ode iz Atletika

BEOGRAD, 5. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaler Atletiko Madrida Dijego Forlan rekao je da bi želeo da ode iz tog kluba ako dobije dobru ponudu.

"Ako dobijem priliku da odem - otići ću. Svi žele najbolje ponude, a ako stigne ona kojom ćemo svi biti zadovoljni - i klub i ja, to ću iskoristiti i otići ću", rekao je Forlan za Skaj Sports.

Forlan je jedan od najzaslužnijih igrača za dobre igre i plasman reprezentacije Urugvaja u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, na kome je proglašen za najboljeg igrača.

U sezoni 2008-2009. 31-godišnji napadač osvojio je evropsku Zlatnu kopačku, pošto je postigao 32 gola, a prošle sezone imao je velike zasluge za trijumf Atletika u Ligi Evropa.

Tokom letnjeg prelaznog roka za Forlana je bio zainteresovan Totenhem, ali je napadač ipak ostao u Španiji, iako je izrazio želju da ode iz Atletika, iako mu tek za tri godine ističe ugovor.

Forlan je rekao da za njega još nisu stigle ponude u klub.

"To je samo pisalo u novinama. Nikada nisu poslali ponude. U novinama pišu razne stvari, ali sada sam u Atletiku, vezan ugovorom i nema više šta da se kaže", rekao je on.

Forlan je od 2002. do 2004. godine igrao za Mančester junajted, ali se nije dobro snašao u tom klubu. Uglavnom je u igru ulazio sa klupe, a tek posle osam meseci postigao je prvi gol za "crvene djavole".

"Uživao sam u Engleskoj i bio bih srećan kada bih dobio priliku da se tamo vratim", dodao je on.

Forlan je igrao još za Independijente i Viljareal. Za reprezentaciju Urugvaja odigrao je 69 utakmica i postigao 29 golova.

 

Pogledajte još