MIRISNE METRO LINIJE U BEČU: Za opuštanje, energiju i bolje raspoloženje

Kako bi vožnja u bečkom metrou u vrelim letnjim danima bila prijatna, gradsko saobraćajno preduzeće "Bečke linije" (Wiener Linien) pokrenulo je pilot-projekat u kome su vagoni metroa opremljeni različitim mirisima. Sada bi trebalo da se putnici osećaju još bolje.

Mirišljavi metro u Beču može biti stvarnost ukoliko putnici prihvate ovaj novi koncept za prijatniju vožnju, posebno u letnjim mesecima.

Vozovi gradskog prevoznika u glavnom gradu Austrije "Bečke linije", osim što se tokom letnjih meseci neprekidno rashlađuju, odnedavno i mirišu, saopštila je gradska uprava.

Tokom jula će kroz Beč voziti četiri voza sa četiri različita mirisa. Vozovi su prepoznatljivi po brendiranim cvetnim motivima. Mirisi dospevaju rashladnim uređajima u unutrašnjost vozila i ravnomerno se raspoređuju.

Ljubičasta boja ima miris za opuštanje, zelena je energetska i deluje osvežavajuće, narandžasta boja predstavlja takođe svežu notu, a miris roze boje širi pozitivno raspoloženje.

Kako bi vožnja metro linijom U-6 bila prijatnija, "Bečke linije" su putnicima prošle godine podelile više od 14.000 besplatnih dezodoransa u stiku.

Putnici se mogu odlučiti najkasnije do 31. jula na zvaničnoj internet stranici "Bečkih linija", u kategoriji glasanje za parfem u metrou.

Ako putnici prihvate novine, već narednog leta očekuje ih novi koncept "mirisnih metroa".

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još