KONCERT "ZA DOBRA STARA VREMENA": Priča o 50 godina grupe "Novi fosili" 15. novembra u Sava centru

Marinko Colnago, Sanja Doležal i Vladimir Kočiš Zec, donose jedinstveni muzički doživljaj u Sava centar, 15. novembra 2019.

Malo je muzičkih imena koja su se oduprla vremenu i promenama trendova i koja su ostala omiljena kod svih generacija. Upravo takvo retko ime su "Novi fosili" koji će u 2019. godini proslaviti čak 50 godina postojanja. To će posvedočiti i jedini član benda koji je tu od samog početka, pa do danas, Marinko Colnago, a koji se još uvek živo seća te 1969. godine kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend. Menjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svet, poput omiljene pevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića kao i poslednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali "Novi fosili" su bili jači od svih prepreka i sada već 50 godina šire "dobre vibracije".

Bend je tokom godina osvojio sve moguće nagrade u bivšoj Jugoslaviji, a vrlo zapaženi bili su i na inostranim festivalima. Njihove ploče i albumi godinama su bili najprodavaniji, a njihove pesme postale su hitovi svih vremena: "Da te ne volim", "Reci mi tiho", "Saša", "Šuti moj dječače plavi", "Sanja", "Košulja plava".

Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda Sanja Doležal koja s "Fosilima" nastupa još od 1983. godine. U grupu je došla s 20 godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvezda bivše države, te je sa grupom proputovala Evropu, SSSR, Kanadu i SAD.

Godine 1987. "Novi fosili" predstavljaju Jugoslaviju na Evroviziji u Briselu, sa pesmom "Ja sam za ples" i osvajaju četvrto mesto. Singl s pesmom objavljen je u devet evropskih zemalja.

Danas, 50 godina nakon osnivanja benda, njihova je dužnost da genarcijama koje dolaze prenesu svoju ostavštinu, pa Marinko Colnago, Sanja Doležal i "dobri duh benda" Vladimir Kočiš Zec započinju "Priču o 50 godina Novih fosila". Kroz nju će se prisetiti svih važnih događaja i osoba u proteklih pola veka.

"Priča o 50 godina Novih fosila – Za dobra stara vremena" biće veliko slavlje muzike, tradicije i ljubavi, za sve generacije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.