Šarm el-Šeik: Mondensko letovalište bogato sprudovima i koralnim plažama

Slika Šarm el-Šeika može biti i ovo: vreli pesak i sunce od jutra do sutra. U isto vreme Šarm el-Šeik je i mondensko, kosmopolitsko letovalište ukrašeno lepotom i bogatstvom života tropskog mora, sprudova i koralnih plaža, sa preko 40 kilometara hotelskih kompleksa. Tu su i susreti s istorijom, komfor vrhunskih hotela bogate trpeze i gostroprimstvo domaćina.

Šarm el Šeik je do sredine 20. veka bio malo ribarsko naselje. Danas ima oko 35.000 stanovnika i više od 200 hotela. Grad se obalom pruža u dužinu od 60 km i ima jednu glavnu ulicu. To je Put mira koji povezuje sve delove ovog grada: Nabk, Šarks Bej, Nama Bej, Hadaba, Old Market ili Stari Šarm.

Centar okupljanja svih gostiju u ovoj regiji je Nama Bej, prostrano šetalište oblika obrnutog latiničnog slova S, a sa velikim brojem prodavnica suvenira, kafana, kafića i čajdžinica. Radno vreme prodavnica i mesta za zabavu u Nama Beju je „dok ima gostiju“, a to je do sat ili dva posle ponoći. Za noćobdije u to vreme najveća gužva vlada u Hard Rock kafeu, u kafeu Mali Buda i diskoteci Paša gde se priča završava sa izlaskom sunca...

Između Nama Beja i Starog Šarma je uzvišenje s imenom Hadaba. Na strani prema moru karakterišu je litice koje se vertikalno spuštaju do plaža pored koralnih grebena. Pored hotela, na visoravni su i brojne vile koje nastanjuju stranci, tako da Hadaba odiše svojevrsnim kosmopolitizmom.

Većina hotela, zbog živih korala u priobalju, na svojim plažama ima pontone preko koji se ulazi u vodu. Izuzetak su oni u Nama Beju gde je plaža peščana i bez korala.

Za sva dodatna pitanja i informacije, pozovite call centar agencije Big Blue na broj 011/41-41-411 ili posetite najbližu poslovnicu.

Za najaktuelnije ponude, zapratite nas na društvenim mrežama: Big Blue Facebook, Big Blue Instagram i Big Blue Twitter.

Foto: Big Blue

Big Blue Facebook Big Blue Instagram Big Blue Twitter

Pogledajte još