Počela rasprava o izboru članova dve komisije

BEOGRAD, 6. oktobra 2010. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u sredu sednicu raspravom o izboru Komisije za zaštitu prava u postupacima javnih nabavki i Komisije za zaštitu konkurencije.

Izbor članova nove Komisije za zaštitu prava u postupacima javnih nabavki kasni 15 meseci. Prema Zakonu o javnim nabavkama, rok za izbor te Komisije je istekao u julu prošle godine.

Vlada je ponovo predložila Borislava Galića za predsednika te Komisije. Odbor za turizam i trgovinu je pedložio Vesnu Janković za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije.

Vršilac dužnosti predsednika te Komisije Dijana Bajalović-Marković dostavila je svoju kandidaturu ali na sednici Odbora Skupštine Srbije za trgovinu i turizam njena kandidatura nije ni razmatrana. Poslednjih dana Marković-Bajalović je kazala da je ranije primala pretnje od biznismena Milana Beka i da je o tome obavestila kabinet premijera Mirka Cvetkovića, kao i potpredsednika Vlade Božidara Đelića.

Predsednika i članove Komisije za zaštitu konkurencije bira Skupština Srbije na predlog parlamentarnog Odbora za trgovinu.

Pogledajte još