Gossip Girl: 10 godina kolumne

Ne znam koliko je vas koji danas ovo čitate 10. jula 2009. pročitalo moju prvu kolumnu iz “Gossip Girl” serijala? Prošlo je dakle tačno 10 godina kako je krenula ova kolumna inspirisana čuvenom američkom serijom koja je bila popularna tih godina. Moja kolumna se selila sa portala svet.rs na scandal.rs da bi se posle dvogodišnje pauze konačno skrasila ovde na nadlanu.com.

U međuvremenu, bilo je svega – izdavači su trpeli pritiske onih koji bi se pronalazili u mojim tekstovima, svega dva ili tri puta u ovih deset godina bila sam prinuđena da izbacim deo kolumne, ali sve u svemu jako sam zadovoljna količinom “objavljenog materijala”, brojem čitalaca kao i vašim aktivnim učešćem u vidu mejlova koje mi šaljete i komentara koje ostavljate ispod mog teksta. Nikad se ne zna šta nosi dan a šta noć – ali verujem da su pred nama dani kada ću moći bez problema i pritisaka da vam prenosim najskrivenije tajne naših poznatih ličnosti.

Pa da krenemo polako sa ovonedeljnom temom. Udovica Grdana i njen rat za zaostavštinu slavnog pevača koji je nedavno poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nije tajna da je Pevač kako su godine prolazile najviše voleo da se opusti u svom omiljenom hobiju – pecanju kao i u drugom omiljenom hobiju – jurenju mladih cica. Međutima, Grdani nikad nije bilo dosta – terala ga je da radi i radnim danima i vikendom, i za praznike i kad je bio umoran i kad je bio odmoran. Grdani nikad nije bilo dosta love. Desilo se šta se desilo, Pevača više nema, oplakala ga je i njegova familija, ali i brojne cice sa kojima se što tajno, što javno viđao. Ako ste mislili da je Kuca bila jedina, grdno ste se prevarili. Imao ih je on, kao mornar, skoro u svakom gradu. Međutim, prošle nedelje proneo se glas da Pevač baš i nije predavao svaku zarađenu marku i euro svojoj dragoj Grdani nego je pravio “crne fondove” čiji je cilj bio da “cice budu zbrinute”. Grdana je tako otkrila da je Pevač na svoje ima otvorio desetak računa u nemačkim, austrijskim i švajcarskim bankama ali sa direktnim instrukcijama da ovlašćenje na raspolaganje tim novcem za slučaj da se njemu nešto desi imaju određene osobe. Sve su one ženskog pola i nijedna se ne zove Grdana.

Grdana je, naravno, prvo angažovala jednu nemačku detektivsku agenciju da uđe u trag računima a sada kada je došla do njih – i čuvenu švajcarsku advokatsku kancelariju da se izbori za njihovo preuzimanje. Međutim, ni devojke ne sede skrštenih ruku pa se očekuje da se narednih meseci tek rasplamsa “rat za Pevačevo nasleđe”.

Za one koje osim estrade zanimaju i dešavanja na polju kulture i politike, evo još jedne poslastice. Naime, na pomolu je ozbiljan skandal oko gostovanja izložbe Prisutne, jedne od najčuvenijih umetnica sa ovih prostora. Naime, umesto resornog ministra Ćelavog – čitavu operaciju vodi lično Ćalka koja je sa svojim “kreativnim pulenima”, sve do jednim sadašnjim ili bivšim članovima Šmrkomirove partije – napravila jedno pravo paralelno ministarstvo, sa zasebnim budžetima, zasebnim prioritetima i dvorskim umetnicima. Ta ekipa je nanjušila dobro Ćalku i njenu želju da se prikaže kao digitalna, napredna i kreativna pa je muzu “za sve pare”. Sa druge strane, Ćelavi gura “svoju priču” i svoje dvorske umetnike, na momente deluje kao da je jedan od lidera opozicije a ne ministar, kažu da se redovno viđa i sa Stršljenom i na sva usta olajava Ćalku i njenu “kreativnu ekipu”.

Ćelavi, kako čujem, sprema sabotažu uoči dolaska Prisutne, tako da možemo da očekujemo vrelu jesen kada je u pitanju kulturna scena naše prestonice. Sve ovo naravno zna i Veliki Štrumpf – samo je pitanje zašto ih pušta da prave ovoliki cirkus. Znam da njega ne zanima previše kultura, ali kada mu pukne film – leteće perje, ja vam kažem!

Do čitanja, sledećeg petka tačno u podne!

Nastavite da komentarišete i pišete mi na: gosipicanadlanu@gmail.com

xxx

Gossip Girl

ARHIVA STARIH KOLUMNI

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci
5 komentara
 1. Sneki says

  Mooliim tee nesto o pobednici rijalitija 1 i balvanu

 2. ana says

  Cestitam jubilej! Sve najbolje!
  Lepo sto si objasnila da si objavljivala kolumne na Svet-u, Scandal-u, i evo sada ovde Nadlanu.
  Tako da sad je konacno razjasnjeno da se ona spodoba na jednom sajtu lazno predstavlja i mnoge je zavarala pa su pomislili da je ona Gossipica, a dakle nije.

 3. Semi Džo says

  Veliki pozdrav za Gossip . 💞 Čestitke i od mene . I opet ponavljam. Drago mi je što ste se vratili .👏

 4. Tamara says

  Napisi nesto o pokojnom i**** p****** I ovoj Č******** unuci? Tu kolaju razne price, pa o T****** I ovoj svetici holbus, e tu nema cega nema. Pozzzz

 5. nickname says

  Osoba (ili osobe) koje na jednom sajtu plasiraju kolumnu propagiraju M**** A*******, a opstepoznato je cinjenica da je ona satanista i ukljucena u pedofiliju. Sve su to cinjenice koje se lako mogu pronaci na internetu, guglajte M***** A******* satanista, M**** A******* pedophile spirit cooking pizzagate.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.