Opozicija osporila predložene kandidate

BEOGRAD, 6. oktobra 2010. (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije u sredu su osporili kandidature Borislava Galića i Vesne Janković za predsednike Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i Komisije za zaštitu konkurencije.

Poslanici opozicije su u raspravi ocenili da predloženi kandidati samo formalno ispunjavaju uslove za izbor i optužili vladajuću koaliciju da ruši nezavisne institucije koje se biraju bez podrške javnosti.

Opozicija smatra da Vesna Janković ne ispunajva kriterijume za izbor na mesto predsednika Komisije za zaštitu konkurencije jer, kao neizbarana sudija, nema relevantno radno iskustvo i nema priznate radove iz oblasti konkurencije.

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić naveo je da su predloženi kandidati za članove Komisije za zaštitu konkurencije "izbor vladajuće koalicije".

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da su Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i Komisija za zastitu konkurencije važna tela, ali da je njihovo postojanje samo formalno jer ne služe za kontrolu i u njima su "stranački ljudi".

Pogledajte još