OGNJEN KUZMIĆ DOVEZEN U KLINIČKI CENTAR: Teško povređeni košarkaš nastavlja lečenje u Srbiji

Košarkaš "Crvene zvezde" i reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na putu Banjaluka - Prijedor u Ramićima.

Kuzmić je povređen kada su se sudarili automobili "porše" u kojem je bio košarkaš i "BMW".

- Osim Kuzmića teško je povređen i njegov prijatelj Bogdan Ilić koji je bio sa njim bio u kolima. U drugom automobilu su bili Marko Miljatović (32) i Dražen Janjanin (30), obojica iz Prijedora i oni su zadobili lakše povrede - rekao je izvor Srpskainfo.

Isti izvor dodao je i da je centar reprezentacije Srbije i povratnik u tabor crveno-belih pre nesreće bio na jednoj svadbi u Prijedoru.

Zbog udesa saobraćaj je na ovoj deonici jutros bio obustavljen, ali je nešto pre osam časova normalizovan.

Kuzmić je posle nesreće smešten na UKC Republike Srpske. Košarkaški reprezentativac koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci, dovezen je potom u Beograd.

Kuzmić, koji je nedavno na Instagram nalogu ponosno objavio da se vraća u KK Crvena zvezda, čime je njegova sportska biografija dobila novo crveno-belo poglavlje, doživeo je tešku nesreću u nedelju ujutro.

On je zbog jakih bolova medicinskim putem uveden u komu, kako bi lakše podneo hitno prebacivanje u Beograd. Ono je obavljeno Helikopterskim servisom Republike Srpske, i to jer je Vlada Republike Srpske dala helikopter da se košarkaški reprezentativac naše zemlje prebaci na lečenje u prestonicu Srbije. U Beograd je stigao oko 12.20.

Kuzmić je, kako saznajemo, u sudaru polomio obe vilicu i grudni koš, zbog čega su ga banjalučki medicinski stručnjaci stavili u inudkovanu komu.

On, srećom, nema hematome na mozgu, ali su njegove povrede izuzetno ozbiljne i, iako nije životno ugrožen, zahtevale su pomenuti transport u Urgentni centar u Beogradu.

Izvor: Blic
Foto: ognjenkuzmic1/Instagram

Pogledajte još