DANCI NEMILOSRDNI: Policija u Kopenhagenu hapsi pijane vozače trotineta

Zbog vožnje električnog trotineta pod dejstvom alkohola ili droge, danska policija uhapsila je 28 ljudi u Kopenhagenu.

Tokom proteklog vikenda, 24 osobe su uhapšene u vožnji trotineta pod uticajem alkohola, dok je ostalih četvoro privedenih uživalo pre vožnje u "rekreativnim drogama".

Policija je o hapšenjima izvestila javnost na Tviteru, jer su se mnogi upuštali u nebezbednu vožnju električnih trotineta u danskom glavnom gradu od početka godine.

Korisnike električnih trotineta koji su napravili prekršaj, to jest vozili pod dejstvom narkotika ili alkohola očekuje kazna od 2.000 danskih kruna (što je oko 300 dolara, odnosno oko 31.000 dinara).

Električni trotineti su postali popularni u Kopenhagenu kada su saobraćajna pravila prilagođena učestalijem korišćenju ovakvog vida transporta.

Odnedavno se mogu iznajmiti preko aplikacije i parkirati unutar određenih zona.

Mnogima smetaju električni trotineti na ulicama gradova i žale se da njihovi vozači umeju da budu nemarni, te da su sve učestalije povrede koje izazivaju.

Trotineti na električni pogon polako osvajaju gradove u celoj Evropi, ali i u gradovima poput San Franciska, Meksika i Njujorka.

Tokom juna, gradonačelnica Pariza Ana Idalgo je najavila da će uvesti red jer novonastala situacija "nije daleko od anarhije".

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još