Četvrtak, 7. oktobar 2010.

BEOGRAD, 7. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski listovi danas na naslovnim stranama najveću pažnju posvećuju raspravi u holandskom parlamentu o odnosima Srbije i EU, i raznim unutrašnjim društveno-ekonomskim temama.

BLIC - "Bramerc ocrnio, File branio Srbiju", o raspravi u holandskom palramentu. "Pola Srbije će se smrzavati i posle 15. oktobra", najveći je naslov lista i posvećen je predstojećoj grejnoj sezoni, uz navođenje da su "toplane bez zaliha i u dugovima".

VEČERNJE NOVOSTI - "Mladić ostaje problem', o raspravi u holandskom parlamentu o kandidaturi Srbije za članstvo u EU. "Krivokapić krivo zbori", najveći je naslov, a za tekst u kome se prenose stavovi crnogorske opozicije da predsednik parlamenta Ranko Krivokapić samovoljno vodi spoljnu politiku, da je dezinformisao javnost o stavu Vaseljenske patrijaršije prema autokefalnosti crnogorske pravoslavne crkve i traži njegovu ostavku.

DANAS - "Tadić i Dačić dali zeleno svetlo", naslov je za tekst u kome list navodi da su "EU, NATO i Srbija, uz saglasnost Prištine, postigli dogovor o borbi protiv organizovanog kriminala na severu Kosova". List piše i da je u Nišu "Oskrnavljen spomenik Šabanu Bajramoviću".

POLITIKA - "Simović i Kalinić otkrili podatke o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića", piše list, navodeći da tužilaštvo pored provere informacija ovih članova kriminalnog "zemunskog klana", vodi i predkrivični postupak o pobuni JSO u novembru 2001. godine. Politika prenosi i izjavu predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanovića da "Ne postoji ugovor sa RTS-om" o prenosu sednica parlamenta.

PREŠ - "Otrovni mulj stiže u Srbiju", najveći je naslov lista koji piše da "otrovno crveno blato koje je iscurelo iz mađarske fabrike aluminijuma Dunavom stiže i u Srbiju". Pod naslovom "Mićun nas košta 5.000.000 dinara godišnje" i nadnaslovom "Verovali ili ne" list piše o troškovima poslanika i funkcionera Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića.

tmo/dar

Pogledajte još