Venus Vilijams završila sezonu

VAŠINGTON, 7. oktobra 2010. (Beta-AP) - Američka teniserka Venus Vilijams objavila je da je završila sezonu zbog povrede levog kolena, zbog koje je i propustila veći deo druge polovine ove godine.

Sedmostruka pobednica grend slem turnira navela je u saopštenju da je "vrlo razočarana" što neće moći da učestvuje na završnom turniru WTA u oktobru, kao i u finalu Federejšn kupa, koje SAD igraju protiv Italije u novembru.

"Na lečenju sam levog kolena i primam terapiju. Postoji napredak, ali, nažalost, ne smem da ga opterećujem u bliskoj budućnosti, tako da neću biti spremna da učestvujem na takmičenjima 2010. godine. Radujem se što ću biti potpuno zdrava za početak 2011", navela je Vilijamsova.

Ona je ove nedelje bila treća na WTA listi, sa učinkom od 38 pobeda i sedam poraza uz dve osvojene titule u singlu, kao i 18 pobeda i jednim porazom sa tri trofeja u dublu. Ove godine je zaradila više od 2,5 miliona dolara.

Vilijamsova, medjutim, nije igrala od 10. septembra, kada je izgubila od Kim Klejsters, koja je kasnije i pobedila na US Openu. To je starijoj 30-godišnjoj teniserki bio jedini nastup na turnirima u drugoj polovini godine.

 

Pogledajte još