PRAO NOVAC I KORISTIO GA ZA LIČNE POTREBE: Boki 13 uhapšen zbog 8 miliona evra

Makedonska policija uhapsila je danas čelnika kablovske televizije "1TV" Bojana Jovanovskog, poznatog po estradnom imenu Boki 13, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, objavili su lokalni mediji.

Kako prenose makedonski mediji, Boki 13 je uhapšen na granici, a biznismen Zoki Kičec uhapšen je u jednom restoranu u Skoplju.

Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 optužen je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Boki 13 bio je povezan s javnim tužiocem koji vodi istragu, kako bi olakšao postupak. U početku je tražio iznos od 8.000.000 evra, ali kasnije je taj iznos smanjen na 5.000.000, od čega je dobio 1.500.000 evra. Kasnije se dogovorio da će plaćati iznos na rate u razdoblju od četiri meseca. Prvi osumnjičeni, koji je optužen za pranje novca, stavio je novac u opticaj kao legitiman i kupio s njim razne predmete i odeću.

Za dvojicu osumnjičenih određen je pritvor, od novembra do maja bio je "lov", a sada je otvorena istraga.

- Od 2. maja 2019. godine traje "lov", a sada je otvorena istraga - saopšteno je na konferenciji za štampu koja je danas održana u Makedoniji.

Od novembra 2018. do aprila 2019. godine, prvi osumnjičeni - Boki 13 - koristeći svoj uticaj na javnog tužioca, pokušao je da ublaži situaciju u predmetu izvesnog osumnjičenog.

Drugi uhapšeni i osumnjičeni - Zoki Kičec - dogovarao je Bokijeve stalne sastanke sa osumnjičenim i njegovom suprugom, a dobili su 1.500.000 evra kako bi im pomogli i "olakšali slučaj". Sastanci su, kako se javlja, održani na više različitih mesta.

Prvo su tražili 8 miliona, a potom je dogovoreno 4 miliona evra za isplatu, na rate. Kada su posumnjali u tajnost sastanaka, prestali su da ih ugovaraju.

Bojan Jovanovski je takođe osumnjičen za pranje novca jer je nezakonito stečen novac koristio za lična zadovoljstva - kako bi kupovao skupocenu odeću, plaćao odmore...

Još uvek nije saopšteno ko je tužilac koji je primao mito.

Boki 13 saslušan je danas, nakon što je uhapšen na granici sa Grčkom.

Izvor: Kurir.rs/Alo.rs/Plusinfo.mk
Foto: boki13official/Instagram

Pogledajte još