Igrani film na temu otmice princa Harija u Avganistanu

LONDON, 7. oktobra 2010. (Beta-AFP) - Britanska televizija Čenel for snimila je igrani film čija je tema imaginarna otmica princa Harija u Avganistanu, koji će biti prikazan 21. oktobra.

U filmu pod nazivom "Otmica princa Harija" koji traje 90 minuta, mlađi sin princa Čarlsa i princeze Dajane biva otet dok služi u britanskim trupama u Avganistanu. Otmičari potom, pod pretnjom oružjem, primoravaju princa da snimi propagandnu poruku u prilog talibana i Al-Kaide. Princa Harija (26), koji je 2008. tajno bio poslat u misiju u tenkovsku jedinicu na jug Avganistana, u filmu igra Sebastijan Rajd. Princ je vraćen posle deset nedelja iz razloga bezbednosti, kad je u javnost prodrla vest o njegovom boravku na ratištu.

Bakingemska palata odbila je da komentariše film, a prema pisanju Mirora, princ Hari je "besan". "On je profesionalni vojnik posvećen borbi i ne dolazi u obzir da ga neki glupi film odvrati od toga", naveo je izvor lista. U filmu, prince se olako predaje otmičarima, a kasnije "veselo" poziva britanske vojnike da se povuku iz Avganistana "jer ako to ne učine, pogubiće ga".

Pogledajte još