Jazz in vivo

Radio Beta RFI je 4. oktobra organizovala promociju svoje emisije "Jazz in vivo" prijatnim krstarenjem beogradskim rekama uz živu džez muziku

Ambiciozna radio-kuća nastala udruživanjem Novinske agencije Beta iz Beograda i Radio France International, jedne od pet najpoznatijih radio-stanica koja emituje program na svim kontinentima, u svojoj programskoj šemi posebnu pažnju posvećuje džez muzici. Svoje poverenje odgovorni ljudi Beta RFI poklonili su mladoj i talentovanoj džez pevačici, Katarini Danojlić, koja je domaćin emisije "Jazz in vivo". 

Katarina je upravo završila pevanje na džez odseku muzičke škole "Stanković" u klasi profesorke Jelene Revišin. Iako ima samo 18 godina, ova devojka različitih interesovanja i talenata, svakako zaslužuje pažnju i medijski prostor. Emisija koju vodi je koncipirana kao upoznavanje auditorijuma sa domaćom džez scenom. Kroz razgovor i živu svirku u studiju, Katarina će iz nedelje u nedelju predstavljati domaće džez umetnike. Kuriozitet emisije je da i sama domaćica otpeva ponešto sa svojim gostima.

Prijatno večernje krstarenje Dunavom i Savom upotpunjeno je i živom svirkom. S najlepšim željama za uspeh mlade pevačice i njene emisije nekolicina beogradskih muzičara se prihvatila instrumenata. Na spontanom džem sešnu svirali su pijanista Vlada Maričić, basisti Milan Pavković i Branko Marković, perkusionista Alberto iz grupe So Sabi, pevačica Ljiljana Sađil i, naravno, Katarina Danojlić.
 
Nemojte propustiti "Jazz in vivo" svake subote u 16.10 na talasima Beta RFI (107,9 FM ). Reprizni termin je nedelja u 08.30.

Pogledajte još