Ni OEBS nije uspeo da pomiri bošnjačke liste

NOVI PAZAR, 7. oktobra 2010. (Beta) - Šef Misije OEBS u Beogradu Dimitris Kipreos u četvrtak nije uspeo da približi stavove tri bošnjačke liste o konstituisanju Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Predstavnici Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ), Bošnjačke liste (BL) i Bošnjačkog preporoda (BP), posle odvojenih susreta sa Kipreosom u Novom Pazaru, ponovili su ranije stavove o formiranju Veća.

Predsednik BKZ Mevlud Dudić je ponovio da su izabrane osobe na listama vlasnici mandata i da bi, ukoliko prihvate to što ostale dve liste predlažu, bili saučesnici u kršenju zakona. Predstavnik Bošnjačke liste Muhedin Fijuljanin je kazao da je ta lista za saradnju i poštovanje izborne volje građana.

Predstavnik Bošnjačkog preporoda Seadetin Mujezinović rekao je da su tokom razgovora sa Kipreosom definisali svojih pet mandata, sa kojima su spremni da razgovaraju o formiranju budućeg Bošnjačkog nacionalnog veća. Međutim, Mujezinović je ponovio da mandati osvojeni na izborima za Bošnjačko nacionalno veće pripadaju listama.

Pogledajte još