LAKO I BRZO DO TOP FORME: Plivanje, samo tri puta nedeljno, oblikuje telo

Vreli letnji dani sve su nas primorali da se oslobodimo viška odeće, a time i pokažemo svoja tela, što mnoge od nas ipak nije obradovalo. Lako je razgolititi se, ali ne i zategnuti se, razmišljaju mnogi koji su prethodnih meseci bili lenji za fizičke aktivnosti i već sada sebi obećavaju da će na jesen redovno ići u teretanu. Ali, čekajte malo, zašto teretana, i zašto jesen, kada nam je svima baš sada, ovoga leta, i baš tu gde ste na raspolaganju najlepši i najprirodniji sport koji će nas dovesti u top formu!

U pitanju je, naravno, plivanje, za koje vam ne treba ni novac, ni trener, ni bilo kakvi specijalni uslovi, a biće dovoljno da ga upražnjavate samo tri puta nedeljno po sat vremena, i već nakon tri meseca svi mišići na vašem telu biće čvršći i zategnutiji. To je dokazalo i najnovije istraživanje univerziteta u Barseloni, sprovedeno na čak 2.220 ispitanika. Rezultati su pokazali da je čak 87 procenata učesnika imalo ne samo vidljivo bolju figuru, već i manji procenat masti a veći procenat mišića nego pre eksperimenta. Kako plivanje ravnomerno deluje na sve grupe mišića, muškarci i žene svih uzrasta uspeli su da zategnu i ruke i noge (naročito unutrašnju stranu butina, koja je damama često slaba tačka) i zadnjicu, te da stanje struk a da pritom niko nije zadobio nijednu povredu, niti je morao da redukuje ishranu.

Kada već znate šta možete da očekujete od plivanja, nema razloga da ovo leto ne iskoristite plivajući a na jesen samo održavajte top formu!

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još