Počeo sajam tekstila

Zajedničkom revijom domaćih modnih kuća "Modus", "Stig" i "AMC", koja je održana u hali 1 Beogradskog sajma, svečano je otvoren Međunarodni sajam kože, obuće, tekstila, opreme i odevanja

Posle prošlogodišnjeg uspešnog sajma i njegovog značaja za promociju srpske tekstilno-kožarske industrije, ove godine je priređen još ambiciozniji i bogatiji sajam pod sloganom "Opet svetski".

Najviše pažnje izazvala je nova kolekcija modne kuće "AMC", pod nazivom New look. Prikazali su ženu koja vapi za glamurom i elegancijom, ženu koja je emancipovana i slobodna. U modi su ponovo korseti, istaknut struk, rukavice, šeširi i visoke potpetice. Preovlađuju crvena, siva, crna i bela. Ako ste misteriozna i svesna svoje snage i lepote, onda je ova kolekcija kao stvorena za vas.

Sajam nudi kompletan izlagački program, nove modne trendove i kolekcije iz domaćih proizvodnih pogona, prema zamisli i realizaciji domaćih kreatora i dizajnera.

Organizatori očekuju pozitivne efekte na komercijalnom planu i dovođenje kupaca iz inostranstva, čime bi, uz veliko interesovanje domaćih proizvođača, bio omogućen plasman naših proizvoda na svetsko tržište.

Na sajmu učestvuje 180 izlagača, od kojih je 40 inostranih - iz Italije, Grčke, Turske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Pored novinara i gostiju, po prvi put ste u publici mogli da vidite ljude iz tekstilne industrije, koji su najzaslužniji za modele koje nosimo, jer ih oni kroje, šiju, dizajniraju i prodaju.

Sajam traje do 6. oktobra od 10 do 18 časova, a cena ulaznice je 200 dinara.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još