4. Festival uličnih performera "InArt" u Tivtu

Četvrti internacionalni Festival uličnih performera "InArt" održaće se ove godine od 24. do 26. jula u Tivtu.

Kao i prethodnih godina Tivat će ugostiti brojne domaće i inostrane umetnike iz osam različitih zemalja, koji će svoje performanse izvoditi na ulicama i trgovima grada. Ove godine Tivat će živeti InArt festival kroz savršen spoj različitih vrsta umetnosti na lokacijama: Trg od kulture, riva Pine, Porto Montenegro i Luštica Bay.

Program InArt festivala biće raznovrstan i publici u Tivtu će se predstaviti brojni umetnici od kojih, kao posebno interesantne, možemo izdvojiti goste iz Italije Teatro dei Venti i goste iz Čilea Companie Depaso. Teatro dei Ventri će nastupiti sa predstavom Pentesilea, koja govori o antičkoj grčkoj mitologiji i dešavanjima tokom Trojanskog rata, dok će dvojac iz Čilea predstaviti svoje veštine na trapezu.

Uz navedene performere na festivalu će se predstaviti i Peppino Marabita kao klovn koji donosi osmeh na lica, Luther Bargent, jedan od retkih predstavnika žonglerske škole, trupa Fire Flow, u čijem centru interesovanja su vatra i akrobatika, kao i Vojo Cvetanovski iz Makedonije, koji je ujedno i ovogodišnji ambasador InArt festivala.

Neizostavni deo trodnevnog spektakla je svakako program za najmlađe, u okviru kojeg će pored nastupa trupe Pilko Pilko iz Nemačke, a crnogorski glumac Sejfo Seferović premijerno će izvesti predstavu Klovnovska posla.

Predstava koja se takođe nalazi na repertoaru festivala i koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim je Zalutali Metak dramskog studija Đeca Cvijeća.

Foto: Promo

Pogledajte još