U pljačku umešano i novo rukovodstvo?

Potpredsednik Upravnog odbora Udruženja radnika i akcionara „Geneksa“ Stojan Mladenović izjavio je juče Tanjugu da će akcionari tražiti od vlade uvođenje privremenih mera u „Geneksu“ i „Internacionalu CG“, zbog nastalih okolnosti i hapšenja bivših direktora. „Tražićemo da se uvedu privremene mere upravljanja i da se imovina stavi van prometa dok se ne okonča sudski postupak“, kazao je Mladenović i dodao da se te firme ne mogu privatizovati dok se vodi spor. 
Prema njegovim rečima, akcionari su zadovoljni reakcijom državnih organa ali smatraju da nisu uhapšeni svi koji su umešani u malverzacije u vezi s „Geneksom“. „Uhapšeni su samo pojedinci. Tu je umešano i sadašnje rukovodstvo ICG−a i njihova pravna služba“, naveo je Mladenović i izrazio sumnju da sve ovo u vezi s „Geneksom“ predstavlja obezvređivanje firme i pripremu za prodaju. On je naveo da su akcionari nezadovoljni zbog „oduzimanja“ „Geneksovih“ žičara na Kopaoniku, nakon osnivanja Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“. „Tim činom je „Geneks“ oštećen za najmanje 50 miliona evra, jer mu je na Kopaoniku oduzet najrentabilniji deo - žičare, poslovna zgrada i tehnička baza i ostali su samo hoteli“, naveo je Mladenović. 

On je dodao da će akcionari tražiti da se žičare vrate „Geneksu“ i da se utvrde tačni dugovi te firme, „jer se i njihovim preuveličavanjem želi stvoriti slika u javnosti da „Geneks“ malo vredi“. Mladenović je za juče najavio sednicu Upravnog odbora Udruženja akcionara, na kojoj će biti doneta odluka o preduzimanju daljih akcija i mogućeg protesta. Beogradska policija saopštila je juče da je uhapsila dvojicu bivših direktora „Geneksa“ − Petra Novakovića i Ivicu Lukića, kao i bivše direktore preduzeća „Internacional CG“ Milorada Savićevića i Vladimira Gajića i još neke osobe zbog sumnje da su oštetili državni budžet za više od 20 miliona evra.(„Pregled“)

Pogledajte još