Sojuz poleteo u svemir, na lansiranju lepa ruska špijunka

BAJKONUR, 8. oktobra 2010. (Beta-AP) - Svemirski brod sa američko- ruskom posadom uspešno se u petak ujutru vinuo ka Međunarodnoj svemirskoj stanici sa kosmodroma u Bajkonuru, a lansiranju je prisustvovala i ruska špijunka Ana Čepmen, koja je neočekivano došla da isprati kosmonaute.

Letelica "sojuz TMA-01M" lansirana je u zakazano vreme sa ruskog kosmodroma koji se nalazi u stepama južnog Kazahstana, a na brodu se nalaze Aleksander Kaleri i Oleg Skripoćka iz Rusije i Skot Keli iz Sjedinjenih Američkih Država.

Astronautska trojka pridružiće se za dva dana, na Međunarodnoj svemirskoj stanici, dvojici Amerikanaca i jednom Rusu koji se tamo nalaze od juna.

Među ljudima koji su došli na ispraćaj astronauta bila je i Ana Čepmen, koja izbegava javnost i štampu otkako je u julu ove godine proterana iz SAD. Čepmenova je rekla agenciji Asošiejted pres da je "upravo stigla" i nadalje je odbila da govori. Potom je žurno otišla do kuće za goste kraj lansirne rampe, u pratnji krupnog čoveka koji je sprečavao novinare da joj priđu.

Pogledajte još