STRUČNJACI OTKRILI: Tri najčešća razloga za svađu parova

Bez obzira što se razlozi za svađu muškarca i žene razlikuju i zavise od ličnog, međusobnog odnosa, neke stvari koje najčešće dovode do svađe zajedničke su svim parovima.

Kako piše "Gardijan" nedavno istraživanje sprovedeno na jednom američkom univerzitetu dokazalo je da se parovi najčešće svađaju zbog sledeće tri stvari:

Seks

Možda neočekivano, ali kada malo bolje razmislite, seks je veoma važan deo svake ljubavne veze, pa zato i ne čudi što oko njega takođe nastaju nesuglasice. Najčešći razlog zbog kojeg se parovi svađaju, a da je povezan sa seksom je taj što jedna strana želi više, a druga manje, što stvara nezadovoljstvo i pobunu.

Urednost

Istraživanje koje je uradio "Storage World" dokazalo je da čak 61 posto žena odbija neurednost i aljkavost kod muškarca. Iako je sa muške strane postotak znatno manji, 25 posto, čini se da je to dovoljno da bi do prepirke oko (ne)urednosti došlo kod većine parova.

Neslušanje partnera

"Gardijan" ovaj razlog naziva "sindromom lažnog pamćenja". Naime, mnoge osobe kada ne slušaju šta im druga osoba govori, kada im se skrene pažnja na to, pokušavaju da se odbrane laganjem da to nije istina i izmišljanjem izjava koje nikada nisu izrečene.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još