Dani Zorana Radmilovića od 10. do 16. oktobra

BEOGRAD, 8. oktobra 2010. (Beta) - Festival Dani Zorana Radmilovića, 19. po redu, na kome će u takmičarskoj selekciji biti prikazano sedam predstava, biće održan od 10. do 16. oktobra u Pozorištu Timočke krajine u Zaječaru.

Direktor Festivala Vladimir Đuričić rekao je u petak na konferenciji za novinare da će festival biti otvoren 10. oktobra izvođenjem predstave "Generalna proba samoubistva" u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda, po tekstu Dušana Kovačevića, koji će te večeri održati besedu u čast Zorana Radmilovića.

Selektor ovogodišnjeg festivala, glumac Branislav Lečić rekao je da će u okviru festivala, u takmičarskom programu biti odigrane predstave "Žaba" u izvođenju Teatra 55 iz Sarajeva, "Događaj u stanu broj 2" u izvođenju Šabačkog pozorišta, "Pokojnik" Narodnog pozoiršta u Beogradu.

Publika u Zaječaru će moći da pogleda i predstave "Čekaonica" i "Pazarni dani" u izvođenju Ateljea 212, kao i "Sama u kući" i "Karolina Najber" Pozorišta Timočke krajine.

Prema rečima Branislava Lečića, u okviru festivala biće dodeljene nagrade za najboljeg glumca na Festivalu, nagrada publike za najbolju predstavu, kao i nagrada "Krstomir Milovanović" za scenografiju.

Pogledajte još