OMETALA (SA)PUTNIKE: Račun za nedolično ponašanje na letu 94.500 evra

Putnica optužena za nedolično ponašanje na letu kompanije "Džet 2", koji je morao da se vrati na londonski aerodrom "Stansted" u junu, dobila je ogroman račun od avio-kompanije, neverovatnih 85.000 funti, to jest oko 94.500 evra.

Avio-kompanija je optužila Kloi Hajns za "agresivno, nasilno i opasno ponašanje" na letu i poslala joj račun od 85.000 funti. Takođe joj je zabranjen pristup avionu do kraja života, prenosi AP.

Zvaničnici kažu da je avion za Tursku morao da se vrati na "Stansted" i da su ga pratila dva Tajfuna, borbena aviona Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva.

Hajnsova je uhapšena kada je avion sleteo i puštena je uz kauciju. Privedena je pod sumnjom za napad, nanošenje štete i ugrožavanje aviona. Ročište je zakazano za 21. avgust.

Direktor kompanije "Džet 2", Stiv Hipi, rekao je da će avio-kompanija pokušati da nadoknadi troškove koji su nastali kao rezultat preusmeravanja.

Hipi je rekao i da su postupci Hajnsove bili "jedan od najozbiljnijih slučajeva ometanja ponašanja putnika koje su doživeli".

Prema njegovim rečima, kompanija ima "apsolutno nultu toleranciju prema destruktivnom ponašanju" i nada se da će "ovaj otrežnjujući incident, sa svojim veoma ozbiljnim posledicama, poslužiti kao snažno upozorenje drugima koji misle da se mogu tako ponašati".

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još