"Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" u centru Popinaca

Drugo otvaranje izložbe „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ održaće se u okviru Popinačkog kulturnog leta sutra, 24. jula, u centru Popinaca. Fotografije sa tekstom o životu osoba sa određenim fizičkim smetnjama, ali sa jačom voljom u odnosu na hendikep, moći ćete da vidite već od 19.00.

Na otvaranju će govoriti:
- Nenad Nerić, državni sekretar,
Biljana Jovičić, direktorka Centra za socijalni rad opštine Pećinci,
- Robert Čoban, direktor Color Press Grupe

Projekat "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" sprovodi kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Podsećamo da je prvo svečano otvaranje izložbe održano 4. jula u Novom Sadu, čijoj važnosti je doprineo i ministar Zoran Đorđević. Ministar je prilikom otvaranja najavio da će izložba tokom tekuće godine gostovati u čak šest gradova širom Srbije.

Tokom najavljenih gostovanja, posetioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama ovih osoba. Tim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom koje su uvrštene u projekat, kako bi se predstavile priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta među, kojima su Nik Vujičić, Stiven Hoking, Frida Kalo, Rej Čarls, Frenklin Delano Ruzvelt i mnogi drugi.

Pogledajte još