Završen Internacionalni modni festival Porto Montenegro

Poslednje večeri Internacionalnog modnog festivala Porto Montenegro kolekcije su predstavili Luisa Beccaria i Michael Cinco.

Njene kolekcije su u tri reči, romantične, maštovite, ženstvene! Luisa Beccaria predstavlja savremenog ženskog sanjara. Stalna inspiracija koju izvlači iz poezije, umetnosti i prirode pomaže joj u stvaranju nestvarne lepote, sposobne da oslobodi sanjalački duh svake žene.

Od svog debija tokom osamdesetih, njena estetika i stil se oblikuju kroz prelepe haljine koje su prikazivane i u umetničkim galerijama i začaranim vrtovima. Godine 1991. prikazala je prvu kolekciju visoke mode u Rimu i Parizu. Od 2001, njena kreativnost zajedno sa sjajnim tkaninama i izuzetnim kvalitetom konceptualizuje brendove pret-a-porter linije. Njene modele nosile su i nose dame poput Nikol Kidman, Sare Džesike Parker, Anđeline Džoli, Kejt Vinslet, Hale Beri, Madone, En Hatavej, Šarliz Teron, Eme Votson, Eve Hercigove, kraljice Maksime, Miše Barton, Olivije Palermo, a Vojvotkinja od Vinsdora, Lejdi Gabriela Vilson, 18. maja ove godine, nosila je venčanicu koju je kreirala Luis Beccaria.

Od 2006. godine savremenu viziju modne kuće Luisa Beccaria vodi njena ćerka Lucille Bonaccorsi. Zajedno, one stvaraju kontinuirani dijalog u kojem se susreću mediteranski uticaji njihove voljene Sicilije sa konkretnosti Milana.

Poreklom sa Filipina, stalnim boravkom u Emiratima, Michael Cinco izabran je od strane Azijske Federacije visoke mode da bude jedan od elitnih članova najboljih dizajnera u Aziji na čelu sa Kenzom Tanakom i predsednikom Federacije dr Frenkom Cintamanijem. Godine 2014. sarađivao je sa mnogim svetski poznatim ličnostima među kojima su: Bijonse, Dženifer Lopez, Rijana, Lejdi Gaga, Maraja Keri, Nik Džonas, Ana Ivanović, Keri Andervud, Sofija Vergara, Mila Kunis, Kajli Minoug, Britni Spirs, Kristina Agilera...

U novembru 2011. godine, osvojio je nagradu za najuspešnijeg mladog dizajnera u Njujorku, a priznanje za najboljeg dizajnera na Grazijinim nagradama stila 2016. Nagradu People's Choice Award osvojio je u okviru Dubai Fashion Awards 2010. godine. Izabran je za jednog od najuticajnijih Filipinaca u Zalivu četiri godine za redom. 2016. je prvi put prikazao svoju kolekciju na Nedelji visoke mode u Parizu, kada je oduševio publiku, kao i na Nedeljama mode u Majamiju, Los Anđelesu, Singapuru, Pertu, Filipinima, Njujorku. Prvi parfem lansirao je 2012, a 2015. godine pokrenuo je svoju prvu kolekciju donjeg rublja u ograničenoj seriji za međunarodni brend BENCH. Odrastao je oduševljen glamurom žena klasičnih holivudskih filmova, besprekornom elegancijom i sofisticiranošću Marlene Ditrih, Grejs Keli, Džoan Kroford i Odri Hepbrn.… Preseljenjem na Istok, rajem visoke mode, napravio je najvažniji korak. Studirao je na Central Sent Martin koledžu u Londonu, nakon čega se 2003. vraća u Dubai i osniva svoj brend "Michael Cinco".

Michael Cinco se otkriva u svom citatu:

- Michael Cinco žena je bogata. Možda nije rođena u kraljevskoj porodici, ali bolje bi joj bilo da se uda u takvu. Moja odeća deluje beskrajno. Ona deluje teško, a ipak lebdi. Deluje skupoceno iz jednostavnog razloga zato što to zapravo i jeste.

Glavni sponzor IFF Porto Montenegro bio je hotel Regent Porto Montenegro koji je svojim life stylom, besprekornim smeštajem i uslugom, bio najbolji mogućI domaćin uglednim gostima iz svetske mode.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još