OPREZ: Četiri zdrave namirnice stvaraju šlauf oko struka

Kako biste se rešili masnih naslaga na stomaku, postoje mnoge zdrave namirnice koje bi trebalo da budu u vašem jelovniku.

Ali, tu su i one zdrave koje nam deluju bezopasno, a zapravo stvaraju salo na stomaku!

1. Musli pločice

Musli pločica zapravo nije zdrava zamena za prave čokoladne pločice. Engleski naučnici otkrili su da su takozvane energetske pločice zbog svojih loših prehrambenih vrednosti u rangu sa slatkim čokoladicama. Musli pločice često sadrže puno šećera, a to nam baš ne pomaže da skinemo salo. Zbog toga strogo čitajte deklaracije kada kupujete ovakve proizvode.

2. Jogurt

Kod jogurta mislimo na različite voćne i punomasne jogurte. Oni sadrže puno industrijskog šećera, a zbog visokog procenta laktoze mogu da izazovu nadutost i upale u probavnom traktu. Radije izaberite nezaslađeni prirodni jogurt ili varijantu bez laktoze.

3. Voćni sok

Postoji ključna razlika između kupovnog i sveže ceđenog soka. Dok sveže ceđeni sok sadrži samo voćne šećere, kupovni sokovi sadrži mnogo dodatog šećera.

4. So

So je u mnogim jelima neophodan da bismo dobili dobar ukus. Međutim, lako je preterati, a previše soli povećava krvni pritisak i uzrokuje nakupljanje vode, a to može da rezultira sa nekoliko kilograma više na vagi. Dakle, izbegavajte jako slana jela, a naročito gotova, koja sadrže najviše soli.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još