PRIRODNI TONOVI: Šminka za vrele letnje dane

Tokom vrelih tropskih dana savetuje se što manje šminke i u što prirodnijim tonovima. Jer kada malo pocrnite lice će vam zablistati, izgledaćete sveže i lepo, pa vam napadan mejkap nije potreban.

Najbolje je da koristite pudere bez ulja i one u prahu. Ipak, u ovom periodu je najproblematičnije šminkanje očiju, zato birajte vodootporne proizvode kako vam se na visokim temperaturama ne bi razmazali ajlajner ili senka. Maskara je neizostavna čak i tokom dana jer će istaći oči i trepavice. Leto ne može da se zamisli bez bronzera koji će vašem licu dati prirodni preplanuli izgled, a možete da ga koristite i umesto rumenila ili senke.

Karmin mora da bude postojan. Pre nego što ga nanesete, stavite balzam za usne, odnosno labelo. Mada tokom dana boja karmina ne bi trebalo da bude upadljiva, za večernji izlazak možete da odaberete nijansu po želji. Ali imajte na umu sledeći savet: ako ste oči naglasili tamnom senkom ili ajlajnerom, onda karmin mora biti neutralnije boje i obrnuto. Drage dame, odličite same da li ćete ovog leta istaći oči ili usne.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još