Sukobi na više lokacija u gradu

BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - U nedelju tokom jutra desilo se više sukoba protivnika Parade ponosa i policije u širem centru Beograda, u kojima je prema nezvanicnim procenama izveštaca više desetina osoba povređeno, među njima i više policajaca, a više desetina demonstranata je privedeno.

Oštećeno je više automobila. Na Terazijama su oko 12.15 demonstranti koji su tu stajali, skandirali i dovikivali uvrede, počeli da bacaju na policiju kamenje, petarde, "topovske udare"... Izveštač Bete javio je da je više policajaca pogođeno kamenom u glavu.

Huligani su potisnuti do početka Knez Mihajlove, a kordon policije stoji na Terazijama. Prema policajcima sve vreme lete kamenice, saobraćajni znaci, kante za đubre... Na ostalim lokacijama oko 12.40 bilo je napeto, ali bez većih sukoba.

Sukobi su počeli oko 10.00 na Slaviji, potom na Terazijama, gde su prvi put kamenjem napadnuti policajci. Huligani su se pregrupisali ispred Doma skupštine Srbije i potom u Bulevaru kralja Aleksandra gde se desio prvi veći sukob.

Oko podneva su se huligani razišli da bi se 20 minuta kasnije pojavili u Krunskoj, gde su kamenicama zasuli sedište Demokratske stranke i policiju koja je obezbeđivala zgradu. Ubrzo je stiglo policijsko pojačanje koja je intervenisala. Na mestu sukoba oseća se snažan neprijatan miris i vidi se crni dim iz manje zgrade u dvorištu u kome su prostorije DS-a.

Studio B je javio da su u Mekenzijevoj, u blizini Slavije, demonstranti gurnuli trolejbus niz ulicu i da je vozilo udarilo u banderu.

Pogledajte još