DAME OTKRILE: Kako treba da izgleda savršen muškarac?

Iako bismo na reč "savršen muškarac" pomislili da je reč o muškarcu savršenih proporcija i izvajanog tela, najnovije istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Gotingenu u Nemačkoj, pokazalo je da žene više vole muškarce "običnih" tela.

Istraživači su u saradnji sa aplikacijom "Clue" koja je namenjena ženama ispitali žene širom sveta o tome kakve bi karakteristike trebalo da ima njihov savršen partner.

Istraživanje, koje je obuhvatilo više od 68.000 žena, otkrilo je da je ženama ličnost muškarca mnogo važnija od izgleda, kada traže partnera za vezu.

Ljubaznost (dobrota) (88,9 odsto), podrška (86,5 odsto), inteligencija (72,3 odsto), obrazovanje (64,5 odsto) i poverenje (60,2 odsto) bili su najvažniji faktori za žene kada je o dugim vezama reč, dok su bogatstvo, moć i izgled bili manje važni.

Međutim, na pitanje kakve bi fizičke karakteristike trebalo da ima savršen muškarac, žene su rekle da su najvažniji privlačan osmeh, lepe oči, velike šake, kratka kosa, atraktivna leđa, mišićave ruke, ali i brada ili brkovi.

A ono što je još zanimljivije jeste da su žene zaključile da savršen muškarac ima penis prosečne veličine.

Kada je reč o isključivo izgledu tela, samo 2,5 odsto žena je reklo da preferira nabildovane, mišićave muškarce. Najprivlačniji izgled tela je onaj prosečan (44,85 odsto ispitanica), dok je sportski, fit izgled na drugom mestu, izabralo ga je 34,8 odsto ispitanica.

- Ono što ljudi traže u partneru fascinira i istraživače i laike godinama. Istraživanje "Clue Ideal Partner" je jedinstveno po tome što su nam žene iz celog sveta, različitih seksualnih orijentacija i u različitim životnim fazama, pružile bogat uvid u ono što im je najvažnije - zaključak je ovog istraživanja.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još