Vučinić: Možemo da pobedimo Englesku na Vembliju

BEOGRAD, 11. oktobra 2010 (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Vučinić izjavio je da veruje da njegova ekipa može da pobedi selekciju Engleske na Vembliju, u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

"Engleska je veliki favorit, ali verujemo u pobedu. To bi bilo najveće iznenađenje u Evropi. Imamo mlad, ambiciozan tim i nismo opterećeni neuspehom", rekao je Vučinić britanskim medijima.

Utakmica na Vembliju igra se sutra od 21 sat.

"Ovo je istorijska utakmica za našu zemlju i gledaće nas rekordan broj ljudi. Ali, ako nastavimo ovako da igramo, možemo da pobedimo. Tada bismo bili vodeći u kvalifikacionoj grupi, a Engleska će morati da se bori za svaki bod. Cela Crna Gora će poludeti ako pobedimo", dodao je Vučinić.

Vučinić je u petak golom u 68. minutu doneo pobedu svom timu protiv Švajcarske. Crna Gora posle tri odigrane utakmice vodi na tabeli kvalifikacione Grupe G sa devet bodova.

"Do sada smo postigli neverovatne rezultate u grupi. Siguran sam da niko nije verovao da možemo da stignemo do utakmice na Vembliju sa maksimalnih devet bodova", rekao je fudbaler Rome.

Vučinić je proslavio gol protiv Švajcarske tako što je skinuo šorts i stavio ga na glavu.

"Na taj način nisam potcenio Švajcarsku. Svaki igrač ima svoj stil proslavljanja gola. Ako postignem gol protiv Engleske, na isti način ću proslaviti", rekao je crnogorski reprezentativac.

Pogledajte još