British American Tobacco u prvih šest meseci ostvario rast ključnih finansijskih pokazatelja

Multinacionalna duvanska kompanija, British American Tobacco, objavila je danas finansijske rezultate za prvih šest meseci ove godine koji pokazuju rast prihoda grupe za 4,1 odsto, na 12,004 milijardi britanskih funti i rast operativne dobiti na 5,103 milijardi britanskih funti.

- Zahvaljujući rastu prihoda i dobiti, nastavili smo sa ispunjenjem zadatih finansijskih ciljeva, što nam prvenstveno omogućavaju snažne performanse u delu klasičnih duvanskih proizvoda. Takođe su i nove kategorije proizvoda zabeležile zadovoljavajući rast. U tom segmentu nas svakako očekuje još dosta posla, a sa novim proizvodima koje ćemo predstaviti u drugoj polovini godine planiramo dodatno povećanje prihoda do kraja godine. Uporedo sa procesom stvaranja snažnije, brže i agilnije organizacije ostvarujemo rast vrednosti u kategoriji klasičnih duhanskih proizvoda, rast profitabilnosti te dodatno investiramo u nove kategorije - izjavio je Džek Bouls, izvršni direktor BAT-a.

Prihodi nove kategorije proizvoda, koja uključuje uređaje za zagrevanje duvana, e-cigarete i moderni oralni duvan, porasli su za 27 odsto, na 531 miliona britanskih funti, dok je rast zabeležen u svim kategorijama. Prihodi od uređaja za zagrevanje duvana porasli su 4 odsto na 301 miliona britanskih funti, prihodi od e-cigareta 58 odsto na 183 miliona britanskih funti, dok su prihodi od modernog oralnog duvana porasli 284 odsto na 47 miliona britanskih funti.

Kompletan finansijski izveštaj možete preuzeti na linku: BAT rezultati: I-VI 2019.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.