Hilari Klinton doputovala u Beograd, sastala se sa Tadićem

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Američka državna sekretarka Hilari Klinton doputovala je u utorak popodne u prvu posetu Srbiji i susretom sa predsednikom Borisom Tadićem počela seriju razgovora sa najvišim državnim zvaničnicima.

Hilari Klinton je malo posle 15.30 ispred Palate Srbija na Novom Beogradu dočekao predsednik Srbije Boris Tadić nakon čega su otišli na razgovore.

Klinton i Tadić razgovaraće prvo nasamo, a ako 16.15 trebalo bi da im se pridruže i članovi delegacija. Nakon plenarnog sastanka, oko 17 sati, Hilari Klinton i Boris Tadić obratiće se novinarima.

Američka državna sekretarka će potom razgovarati sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, a tom sastanku će prisustvovati i potpredsednici vlade Božidar Đelić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić. Oko 18 sati predviđen je razgovor Hilari Klinton sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, a potom u 18.30 i sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

Svi razgovori vode se u Palati Srbija oko koje je primetno pojačano prisustvo policije i žandarmerije, a okolne ulice zatvorene su za saobraćaj kao i za pešake neposredno pre dolaska američke delegacije.

Pogledajte još