Policija uhapsila 17 huligana u Đenovi

BEOGRAD/ĐENOVA, 13. oktobra 2010. (Beta) - Italijanska policija saopštila je da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija-Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, javila je agencija ANSA.

Italijanska policija navela je i da je u incidentima povređeno 16 osoba, od kojih su dvojica karabinjeri.

Među uhapšenima je i tetovirani huligan koji je sa crnom maskom na glavi sedeo na ogradi stadiona i isekao zaštitnu mrežu iznad tribine.

Navodi se da ta osoba ima 28 godina i zove se Ivan, a uhapšen je posle utakmice ispred stadiona Luiđi Feraris u Đenovi. On se skrivao u unutrašnjosti jednog od autobusa koji je trebalo da odveze navijače Srbije.

Policijski zvaničnici ocenili su da je sinoć u Đenovi "izbegnut novi Hejsel".

Oko 300 najvatrenijih srpskih navijača su pre utakmice pravili nerede u centru grada. Bacali su flaše i petarde na prolaznike i prodavnice, zbog čega su mnoge morale da budu zatvorene, a ispisivali su i grafite na Duždevoj palati.

Srpski navijači su posle utakmice ispred stadiona pokušali da se sukobe sa italijanskim. Navijači su se međusobno gađali flašama, a uprkos kordonu policije srpske pristalice su pokušale da se obračunaju sa italijanskim.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je posle samo šest minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na stadionu "Luiđi Feraris".

Utakmica je i počela sa nešto više od 35 minuta zakašnjenja zato što su srpski huligani, kojih je u Đenovi oko 2.000, pre meča upalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe, ali i napali golmana "orlova" Vladimira Stojkovića.

Huligani su na tribini upalili albansku zastavu i uzvikivali: "Ubi, ubi Šiptara".

 

Pogledajte još